Tocmai ce am ajuns iarasi in Bucuresti. Am ajuns mai motivat ca niciodata, pentru ca… InfoEducatie.

InfoEducatie este un concurs national de programare, nu de “informatica”. Trebuie sa recunosc ca asteptarile mele nu erau foarte ridicate, deoarece… este un concurs scolar, dar cand am ajuns acolo, am ramas placut surprins. Intr-adevar, in prima ora, nu am fost foarte bucuros sa aflu ca sunt tot felul de insecte prin camera, ca dusurile sunt la 800m de cabana si cel mai grav… ca nu avem wi-fi, dar am trecut repede peste. 

In fiecare seara, se tineau seminarii (IoT, Sisteme distribuite, Git, …) si workshop-uri ( Android, Python, …).  Au fost grozav, iar cea mai placuta parte, este ca oamenii de acolo nu erau profesori sau traineri, ci mentori.

Dupa trei zile de prezentari si jurizari, la fiecare dintre cele 5 categorii, au fost alese cate 5 proiecte care sa paticipe la “Open”. Acesta a reprezentat un hackathon de 24h, scopul final fiind realizarea unui program care sa compare un numar foarte mare de site-uri, care mai apoi sa le clusterizeze in functie de gradul de asemanare. Evident, la sectiunea “Soft Utilitar”, m-am numarat printre cei 5.

Trecand peste coding, care a fost si el foarte challenging, de departe cei mai tari au fost participantii. Peste 130 si toti credeam in ideile noastre. Toti oamenii erau pasionati de ceea ce faceau si aveau o dorinta inimaginabila de a evolua. Acolo iti dadeai seama ca poti mai mult, ca trebuie sa faci mai mult si cel mai important lucru, ca mai ai multe lucruri de invatat.

Intr-un cuvant, genial. Atatia oameni adunati la un loc de o pasiune comuna si dorinta de a face lumea un loc mai bun.